Starters International Business (SIB-regeling)

nieuws

Wilt u uw product in het buitenland op de markt brengen, maar heeft u extra hulp nodig? Dan kunt u in bepaalde gevallen gebruik maken van de subsidieregeling Starters International Business (SIB). De SIB-regeling helpt bedrijven die de stap naar buitenlandse markten willen maken. Er zijn diverse subsidievouchers:

Coachingvoucher

Bent u een mkb-ondernemer en heeft u weinig of geen ervaring met zakendoen op buitenlandse markten? Wilt u tijd en geld investeren om te handelen met het buitenland? Dan is de Coachingvoucher iets voor u: een voucher voor persoonlijke begeleiding door een deskundige coach. In 3 tot 5 gesprekken verspreid over ca. 4 maanden geeft de coach u handvatten om te kunnen starten met zakendoen in het buitenland. Samen onderzoekt u de mogelijkheden en risico’s in het buitenland. U werkt aan een actieplan voor een internationaliseringsstrategie van uw organisatie.

Missievoucher

Wilt u uw kansen op een (nieuwe) buitenlandse markt vergroten? Zoekt u nieuwe netwerken en contacten met mogelijke buitenlandse klanten voor uw product? Wilt u naar het buitenland exporteren of uw verkoopcijfers in het buitenland verhogen? Dan is de Missievoucher iets voor u: een voucher voor deelname in het buitenland aan een handelsmissie of beursinzending/deelname.

Kennisvoucher

Wilt u duurzaam uitbreiden naar een specifieke buitenlandse markt, maar mist u de benodigde kennis? Dan kunt u met de Kennisvoucher subsidie krijgen voor advies van een internationaal juridisch of fiscaal adviseur, een onderzoeksrapport over een specifieke markt/sectorcombinatie en het volgen van een meerdaagse modulaire training om uw kennis over internationaal ondernemen te vergroten.

Marktentreevoucher

Heeft u een land gevonden waar u de beste kansen ziet voor uw product? Wilt u graag begeleiding bij het betreden van deze markt? Dan is de Marktentreevoucher geschikt voor u. Met deze voucher kunt u subsidie krijgen voor het inhuren van een externe deskundige die u kan introduceren bij lokale netwerken en hun experts, contacten voor u kan onderhouden en kan helpen bij een mogelijke vestiging in het doelland.

Menu